Kara Lahana Çiçeği Kavurması (giresun)
Malzemeler 1 kg kara lahana çiçeği 1 yemek kaşığına yakın tereyağ 9-10 diş sarmısak Yeteri kadar tuz Kara Lahana
Yapılışı Pancar çiçekleri ince ince doğranır, kaynamış suda 15-20 dk kadar haşlanır, haşlama işlemi bitince süzgeçten geçirilir, süzgeçte soğuk su altında tekrar yıkanan pancar çiçekleri iyice sıkılır, diğer taraftan bir tencereye incecik doğranan sarımsaklar ile 1 yemek kaşığına yakın tereyağ orta ateşte 3-4 dk kadar devamlı karıştırılarak yakmadan kavrulur, daha sonra ocağın altı kısık ateşe ayarlanıp kavrulan sarımsağa pancar çiçeği ve yeteri kadar tuz ilave edilir. 5-6 dk daha kavurma işleminden sonra yemeğimiz hazırdır, afiyet olsun.
En önemli ayrıntı gerçek karalahana olması.Kapuska türü yumuşak lahana türlerinde aynı lezzet olmuyor.
YanıtlaSil