28 Ağustos 2011 Pazar

AHUL EYSARÇAÇA / Kara Lahana

AHUL EYSARÇAÇA / Kara Lahana

İçindekiler
Kara Lahana: 1 Kg
Kuru soğan: 2 OB
Sıvı yağ: 2 YK
Acıka: 1 YK
Sıcak Su: 4 SB
Mısır unu: 1 YK
Taze ahusha: 1/2 demet
Tuz: Yeteri kadar
Yapılışı

1- Kara lahana haşlanır, suyunun çıkması için biraz sıkılır, ince ince doğranır.
2- İnce doğranmış soğan yağla kavrulur, acıka eklenir.
3- Bu karışım lahanaya konur ve üzerine iki bardak sıcak su eklenir, ateşe konur.
4- Başka bir kapta 1/2 bardak suyla mısır unu karıştırılır.
5- Kaynamaya başladığında hazırlanan mısır unu lahanın üzerine dökülür, tuz ilave edilir.
6- Taze ahusha ince kıyılır ve üzerine konur.

Kaynak: Cengiz KOBAŞ / ABAZA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder