28 Ağustos 2011 Pazar

KIYMALI KARA LAHANA

KIYMALI KARA LAHANA

İçindekiler
Kara lahana: 1 kg
Kıyma: 1/2 Kg
Kırmızı biber: 2 TK
Salça: 2 TK
Pirinç: 1/4 TK
Kuru soğan: 2 OB
Sıvı yağ: 2 YK
Et suyu: 1 SB
Tuz: Yeteri kadar
Yapılışı

1- Kara lahana ayıklanır, yıkanır ve haşlanır. Sıkılıp suyu süzülür, ince ince kıyılır.
2- İnce doğranmış soğan, kırmızı biber, salça, kıyma birlikte kavrulur. Pirinç, et suyu ve tuz ilave edilir. Bir saat kadar hafif ateşte pişirilir. Lahanaya karıştırılır. Bir kaç dakika daha pişirilir.
3- Ateşten indirilir, soğutulur ve servise hazır hale getirilir.

Not : Kıyma yerine kuşbaşı et de kullanılabilir.

Kaynak: Cihat YAĞAN / ABZAH

Pancar (Karalahana) Sarması / ordu

Malzeme
2 bağ pancar ½ kg kıyma 4 baş orta büyüklükte soğan 1 çağ bardağı pirinç Yağ,tuz,karabiber,maydanoz
Yapılışı
Pancar saplarından ayrılır.Temizlendikten sonra kaynayan suya konularak hafif diri kalacak şekilde haşlanır.Bir süzgeçte süzülür.Soğuk suda bekletilir.Hafif sıkılarak bir kaba alınır.Ayrı bir kapta kıyma,rendelenmiş soğan,yıkanmış pirinç,saçlı,tuz,karabiber ve kıyılmış maydanoz biraz su ile yoğrulur.Pancarın damarlı taraflı içe gelecek şekilde hazırlanan iç arasına konulur.Çok sıkı olmamak kaydı ile normal bir şekilde küçük küçük sarılır.Bir tencereye düzgün olarak dizilir.Üzerini kapatacak kadar su ilave edilir.(Kaynar su tercih edilir)Üzerine sarmayı bastırmak için kapağı örtülüp kaynamaya bırakılır.Önce harlı sonra kısık ateşte pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder