28 Ağustos 2011 Pazar

DÖŞEME - GİRESUN/ORDU

DÖŞEME - GİRESUN

Malzemeler:1 kg. karalahana,3 tane domates,3 baş soğan 1 bardakmısır kırması ,kızmızı biber,tuz,tereyağ.

Yapılışı:karalahanalar yıkanır ve haşlanır.Haşlanan lahanalar ince olmamak kaydıyla doğranır.Soğan ve yağ bir tencerede kavrulur.Domateslerde küp küp doğranır ve yağın içine katılır.üzerine doğranan lahanalarve mısır kırması konurlur.Malzemenin üstünü kapatacak kadar su konur. Kırmızı biber ce tuzda ilave edilerek pişirilir.

Pancar (Karalahana) Döşemesi - ordu
Malzemeler
Pancar (Kara Lahana2 bağ) Soğan (2 adet) Pirinç veya Bulgur (1 çay bardağı) Kıyma yada Kemikli Et (250 gram) Salça (1 yemek kaşığı) Tereyağ (1 yemek kaşığı) Sıvıyağ (1 fincan) Acı biber (1-2 adet) Tuz
Yapılışı
Pancarlar ayıklanıp, yıkanır. İnce ince doğranır. Kaynar suya atılarak 2-3 dk. Haşlanır. Süzgece alınır. Soğanlar ince doğranır. Kıyma ile kavrulur. Yağ ve salça ilave edilir. Haşlanmış pancarlar bu karışımla 2-3 defa karıştırılarak üzerine sıcak su konulup harlı ateşte pişmeye bırakılır. Içine ayıklanıp yıkanmış pirinç yada bulgur ve acı biber ilave edilerek yeterince pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder