28 Ağustos 2011 Pazar

KARALAHANA YEMEĞİ - GİRESUN

KARALAHANA YEMEĞİ

Malzemeler: 1 kg karalahana ,1 bardak haşlanmış kuru fasülye ,1 bardak değdirmeden çekilmiş mısır,1 büyük baş soğan , 2 kaşık mısır unu , 4 litre et suyu (arzuya göre),1 çorba kaşığı tereyağ,tuz ,acı biber.

Yapılışı: Lahanalar ayıklanır yıkanır ve incecik doğranır.içine mısır unu kapatılarak karıştırılır.Bİr tencereye soğanlar konup kavrulur.Soğanlar pembeleşince su konur,kaynatılır.kaynayan suya doğranmıs lahanalar konur ve pişmeye bırakılır.Biraz kaynayınca içine mısır kırması konur.Pişmeye yakın haşlanmış kuru fasülyeler konur.Pişince ateşten indirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder