28 Ağustos 2011 Pazar

KARALAHANA KAVURMASI

KARALAHANA


OKURKEN İSPANYOL KARALAHANA ŞARKISINI DİNLEYEBİLİRSİNİZ
GERÇİ KARALAHANA DİYE KIRMIZI LAHANA ÇIKMIŞ SAHNEYE

KARA LAHANA KAVURMASI:Kara lahananın göbekli kısımları temizlenerek, iyie yıkanır.Sıcak suya atılarak haşlanır.Tencereden aınarak soğutulur ve sıkılır.Bir tavada 3-5 kuru soğan doğranıp kara lahana ilave edilir ve bir kaç dakika karıştırılarak kavrulur.



BULGURLU PATATESLİ KARALAHANA KAVURMASI
anneme ait diyebilirim çünki ondan öğrendim.mekanın cennet olsun anam...
yarım karalahana ama köklü olsun
yarım mısır bulguru
2 soğan
3 yeşil biber
4 domaates
1 patates
karabiber
tuz
Yapılışı
karalahana mısır bulguru ve patates birlikte haşlanır.
patatesler küp küp olsun
diğer tarafta soğan biber kavrulur.
domates eklenir.
haşlanan lahana mısır bulguru ve patates bu karışıma eklenır.
sonra karabiber tuz eklenir.karadeniz insanı bunu kuyruk yağı ıle yapar ama ben sevmediğim için kullanmıyorum

ama istersenız lahana ve bulguru düdüklüde haşlayın ..

afiyet olsun

PATATESLİ KARALAHANA KAVURMASI

Evet laz olurda kara lahana olmazmi :) buda Havvadan lahana kavurmasi

miktar belirmeyecegim


kara lahana
haslanmis patates
1 sogan
tuz, siviyag

Kara lahanalar temizlenir, iyice pisene kadar haslanir.
Haslanan lahanalar süzülür, sularida sIKILir, ince ince kiyilir.
Haslanmis patataeslerde ince ince dogranir, rendelersenizde güzel olur.
Tencereye siviyag konur, icine soganlar dogranir, kavrulur.
Sonra icine dogranmis lahanalar, patatesler ve tuzda eklenir, kavrulur.
Afiyetle yenir

KEREVİZ YAPRAKLI KARALAHANA KAVURMASI (KARADENİZ)
Malzemeler:
200 gr. Kara lahana
50 gr. Kereviz Yaprağı
70 gr. Zeytinyağı

Yapılışı:
Kara lahana ve kereviz yaprağı yıkanır, doğranır. Doğranmış yapraklar ve zeytinyağı tencereye katılıp kavrulur. Afiyetle yenir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder